Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България с най-големия си успех досега на „Евровизия”

Кристиан Костовснимка: bnr.bgКристиан Костов

Представителят на България Кристиан Костов стана втори  на конкурса „Евровизия”, който тази година се проведе в Киев, Украйна. Песента,  която изпълни 17-годишният младеж, се нарича Beautiful Mess. Тя е класирана на  второ място и от публиката. Преди големия финал на „Евровизия“ Кристиан получи  още две награди след гласуване на журналистите – за най-добри специални ефекти  и най-добра сценична концепция и присъствие. Пълният брой точки, който може да  постигне всеки участник, е 12. България получи този максимален вот от четири  държавни журита. Пръв бе класиран Салвадор Собрал от Португалия с неговото изпълнение на баладата Amar Pelos  Dois.

Второто място, завоювано от Кристиан, е най-големият  успех за страната ни на „Евровизия“. Първият пробив на този конкурс направиха  през 2007 г. Елица  Тодорова и Стоян Янкулов с песента „Вода“. В миналото издание Поли Генова се  пребори за престижното четвърто място с изпълнението на „Ако любовта беше  престъпление“. Известната ни певица беше и сред първите, които поздравиха  Кристиан за високия резултат, който той постигна. Посъветвах го да се наслади на успеха си, това са неговите „три минути  слава“ – казва тя в интервюта за българските медии.

Не  бяха малко и критиките в българската преса и социалните мрежи срещу начина, по  който се провежда „Евровизия“, качествата на песните и посоката, в която се  развива музикалният вкус на автори, изпълнители и публика. Колкото до  представянето на България, най-често задаваните въпроси бяха около произхода на  песента (авторите са чужденци, текстът е на английски) и около произхода на  Кристиан, който е само наполовина българин. Независимо от всичко, името на  страната ни е сред победителите на голям песенен конкурс – това накратко пък е  другата гледна точка. / БНР

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.