Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вежди Рашидов дарява картини от личната си колекция на Националната галерия

литография "Закрытая комната" 1975 глитография "Закрытая комната" 1975 г

На 21 юни /вторник/ от 18:00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата (бул. „Ал. Стамболийски” 17) ще бъде открита изложбата „Дарението” – българска и западноевропейска живопис и графика от личната колекция на Вежди Рашидов – дарение за Националната галерия. Над 35 творби, събирани от Рашидов през годините, ще влязат във фонда на най-голямата ни и престижна галерия.

На откриването на изложбата ще бъдат обявени и още два дарителски жеста на Вежди Рашидов: средствата от благотворителната изложба с акварели, рисувани в Германия, ще бъдат дарени на Клиниката по детска онкология при болница „Царица Йоанна – ИСУЛ”. А Националната художествена академия ще получи като дарение от личната библиотека на Вежди Рашидов ценни издания в областта на изобразителното изкуство – каталози и книги, с богат информативен и визуален материал за европейски и световни художници от различни школи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.