Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руската примабалерина Светлана Захарова за първи път в България: Истинското изкуство навсякъде по света среща топъл прием

Руската примабалерина Светлана Захарова за първи път в България: Истинското изкуство навсякъде по света среща топъл приемснимка: bnr.bg

Истинското изкуство навсякъде по света среща топъл прием. Това заяви днес на брифинг примабалерината на “Болшой театър”, “Мариински театър” и “Ла Скала- Милано “ – Светлана Захарова, която заедно с партньора си Денис Родкин гостува за първи път в България, предаде репортер на БГНЕС.

Поводът е балетният спектакъл „Жизел”, който ще бъде представен в зала 1 на НДК в понеделник. Заедно с тях на представянето бяха Павел Клиничев , диригент на оркестъра на Болшой театър, импресариото на звездите Юрий Баранов, президентът на организатора Жокер медия Ованес Мелик- Пашаев и Сара- Нора Кръстева, художествен ръководител на Националната опера и балет.

Това е първото ми идване в България и с много вълнение очаквам представянето на спектакъла, надявам се българската публика да ме приеме топло и радушно, каза тя. Днес ще проведем първата репетиция с балета на Националната опера и балет в България , добави Захарова. „Жизел” е една от любимите ми роли, за първи път я танцувах, когато бях на 18 г., това е много сложен спектакъл и удоволствие ще бъде да бъда пред софийската публика. Много малко гастролирам с класически балет, призна Захарова. Преди година и половина представихме с моя импресарио и с Денис Родкин спектакъла „Аморе”, за него имаме много покани. Ние го показахме в Япония, в Италия и в други държави , където премина с голям интерес, много е популярен по света, добави тя. Ще имаме доста турнета с него, съобщи Захарова.

Много се вълнувах от партньорството със Светлана, преди да се запозная с нея бях съвсем друг човек-после се научих , че трябва да съм стабилен не само като партньор, но и моите солови вариации трябва да съответстват на нейния танц, отговори Денис Родкин на въпрос на медия. Моята задача бе да направя този спектакъл особен, специален, сподели Павел Клиничев.

Ние имаме много попадения в работата си, но заветната ми мечта бе да поканим Мария Захарова в България, което реализираме в момента, разказа Ованес Мелик- Пашаев. Специално за целта тук пристигна и диригентът на оркестъра на „Болшой театър” Павел Клиничев, добави той .

Всяко изпълнение на Светлана Захарова е световно събитие и е голям шанс тя да гостува в България днес. Очаква се примабалерината да бъде отново у нас другата година през май и с емблематичния спектакъл „Аморе”./БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.