Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Българското посолство бе представена културната програма по време на Председателството на България на Съвета на ЕС

В Българското посолство бе представена културната програма по време на Председателството на България на Съвета на ЕС

На 23.01.2018 г. в Българското посолство в Москва се състоя пресконференция за руските медии, на която бе представена културната програма на Българското посолство и Българският културен институт в Москва по време на Председателството на България на Съвета на ЕС.

Посланик Бойко Коцев съобщи, че официалното откриване на Българското Председателство на Съвета на ЕС в Москва ще се състои на 5 февруари 2018 г. в Болшой театър с концерт на млади български оперни изпълнители. За московската публика този концерт ще бъде представен на 4 февруари 2018 г. от 19.00 часа в зала Рахманинов на Московската консерватория.

Културната програма продължава с изложба на българския художник Светлин Русев, спектакъл на режисьора Деян Донков, гастроли на Софийската опера и балет в Болшой театър от 14 до 24 май, изложба на древни български икони в Третяковската галерия на 6 юни до 6 септември, както и както и български цикъл от концерти в Московската консерватория.

В програмата, посветена на Председателството на България на Съвета на ЕС, са включени и мероприятия, отбелязващи 140-та годишнина от Освобождението на България от османско иго в резултат на Руско-турската война 1877-1878 година. Оркестърът за народна музика при Българското национално радио с диригент Димитър Христов и Държавният оркестър „Гусляры России“ ще изнесат концерт на 20 март, посветен на годишнината. Съвместно с киностудия Мосфилм ще се проведе тематична панорама на филми, свързани с Освобождението на България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.