Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Откриване на изложба на Кеазим Исинов

Откриване на изложба на Кеазим Исинов

В навечерието на националния празник - 3 март и кулминацията на честванията на 140-годишнината от Руско-турската война и Освобождението на България от турско робство, в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" бе открита изложба на световноизвестния български художник Кеазим Исинов.

Във фоайето на хотел "Лонгоз" са подредени едни от най-известните творби на автора, посветени на Освобожението, сред които шедьоври като "Възкресение - 1878", "Олга Скобелева – майката на героя", "Победа над злото", "Юлия Вревская – Ангелът на милосърдието", "Сирма войвода", "Могила на победата", "Левски – Апостолът на свободата" и др.

Специални гости на откриването на изложбата бяха Зоя Атрохина - ръководител на мемориалния дом-музей "Марина Цветаева" в руския наукоград Колорьов и научният сътрудник Ирина Шкурлатовска, много гости и сътрудници на комплекса.

Кеазим Исинов е обявен за художник на хилядолетието, след като през 2005 г. в Холандия той става безспорен победител в световен конкурс, в който участват над 30 000 художници от целия свят.

Творецът е и приятел на "Камчия" от дълги години. Негови произведения са излагани не веднъж в комплекса, а самият той гостува често.

Експозицията ще остане в "Камчия" до края на март т.г. и е с вход свободен.
Заровядайте!

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.