Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Споразумение между МОН и МК: Учениците ще ходят безплатно на театър

Споразумение между МОН и МК: Учениците ще ходят безплатно на театър

Безплатен театър за учениците от първи до десети клас, а актьори ще представят изучавани в момента произведения в училищата. За това се договориха министерствата на образованието и на културата. Символично споразумението беше подписано в Народния театър " Иван Вазов ".

Театрите ще обявяват на сайтовете си в началото на всяка учебна година предстоящите постановки и ще получават заявки за посещения от училища и детски градини. За да заведат децата безплатно на театър, училищата ще трябва да кандидатстват по програмата, началото е 10 май. Всяко училище ще може да участва с по един проект на стойност 2500 лева. Обратно - актьорите също ще посещават училищата като представят изучавани в момента произведения.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Отделените средства са 250 хиляди, но ако има по- голям интерес за кандидатстване, а то най- вероятно ще има, ние ще можем да дофинансираме или да насочим остатъци от други модули.
Целта е да се засили интересът на децата към театралното изкуство.

През лятото на 2018 г. просветното министерство подписа споразумение с министерството на културата за провеждане на учебни часове в музеите. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.