Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министерството на културата подготвя споразумение с Държавния руски музей Ермитаж

Михаил Пиотровский и Боил Банов (2018 г)Михаил Пиотровский и Боил Банов (2018 г)

Министерството на културата и Държавният руски музей Ермитаж ще сключат рамково Споразумение за сътрудничество за период от 5 години. Разговори за това бяха проведени по време на среща между директора на института проф. Михаил Пиотровски и представители на Министерството на културата, която се състоя в Санкт Петербург в петък, 15 ноември.

На срещата беше обърнато внимание, че подобен документ за сътрудничество дава възможност на страните да споделят своя общ интерес към културното наследство, към обмена на информация и добри практики в областта на научните изследвания, консервацията и реставрацията, както и за съвместна работа по образователни програми и музейния маркетинг, за участие на специалисти от двете страни в конференции и семинари. В хода на разговора бяха обсъдени възможности за сключване на конкретни споразумения за размяна на изложби и експонати между Ермитажа и музеи и галерии от България, които да представят уникалното ни наследство пред света.

Двете страни отбелязаха значението на традиционно провеждащите се „Дни на Ермитажа в София“, по време на които у нас гостуват знакови експонати от световния музей, а тази година Дните бяха отбелязани с изложбата ,,Мечът на хан Кубрат“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники