Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Български музиканти с концерт в Москва

Български музиканти с концерт в Москва

На 7 декември диригентът на Оркестъра за народа музика на Българското национално радио Димитър Христов и гъдуларят Пейо Пеев участваха в коледен концерт съвместно с Държавния оркестър «Гусларите на Русия».

Наред с произведенията на руски композитори като Чайковски и Георгий Свиридов, в лутеранската катедрала «Св. Петър и Павел» в центъра на Москва прозвуча и авторската музика на Димитър Христов под негово диригентство.

«Свирихме в страхотна катедрала, която събра хиляда души на този концерт. Освен нас като български участници имаше един прекрасен изпълнител на арменски дудук и един колега, който свиреше на орган», разказа Димитър Христов.

Авторските композиции на Димитър Христов са добре познати и обичани от руската публика, сподели диригентът на оркестъра «Гусларите на Русия» Максим Евтушенко: «От много отдавна сме приятели с Димитър Христов и си сътрудничим. Често изпълняваме неговата музика, защото е много интересна, красива и мелодична и слушателите в Русия много я обичат»...

Един от най-ярките и запомнящи се моменти по време на концерта бе виртуозното солово изпълнение на гъдуларя от Оркестъра за народна музика на БНР Пейо Пеев. / БКИ

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови