Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Народното читалище "Родолюбие" в силистренското село Айдемир ще участва във фестивала "Масленица" в Москва

Народното читалище "Родолюбие" в силистренското село Айдемир ще участва във фестивала "Масленица" в Москва

В дните от 20 до 27 февруари представителна група самодейци от община Силистра, членове на НЧ"Родолюбие-2006", ще вземат участие в ежегодния фестивал "Масленица" в Москва заедно с фолклорна група от с. Столетово, България и групи от Италия, Унгария и др. Поканата към самодейците от Силистра бе изпратена от сдружение "Клуб за исторически реконструкции " Ротобор", гр. Москва към правителството на Москва.

Очаква се фестивалът да събере над 5 милиона зрители на Манежния площад.

Айдемирци ще участват не само в дефилета по центъра на руската столица, но и ще представят в майсторски класове автентични добруджански ритуали, песни и традиции. Те ще имат възможността да се срещнат с кмета на града домакин Сергей Собянин и с посланика на Република България в Москва, Руска Федерация, Н.Пр. Атанас Кръстин.

Групата от 42 ма самодейци ,водени от Георги Спасов от читалище "Родолюбие 2006", ще участва с целия необходим реквизит за пресъздаване на българските древни ритуали за надмощие над злото. Домакините поемат всички разходи за участието на кукерите, а администрацията на кмета на общината д-р Юлиян Найденов оказва пълно съдействие на самодейците. Читалището ще е гост на фестивала Масленица и със съдействието на Министерство на туризма в България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники