Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Добромир Ганев: 132 000 са чуждестранните граждани, които имат имоти в България

Добромир ГаневДобромир Ганев

132 000 са чуждестранните граждани, които имат имоти в България. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Добромир Ганев, управител на агенция за недвижими имоти във Варна.

Той посочи, че преди известно време е излязла една статистика от официален източник, че от 2013 година насам десет пъти се е увеличил броя на чужденците, които притежават имот в страната. Тогава техният брой е бил 13 000.

„Мисля, че това е официална статистика на НСИ, но не съм напълно убеден. Цифрата, която се споменаваше е 132 000. Аз винаги съм твърдял, че руснаците са основната група от чужденците, които и преди купуваха имоти в България. Така, че цифри от варианта на 350 000, 500 000, които се въртят в пространството са много скептични. Тези цифри ми се струва, че излязоха от някой от посланиците или консулите на Русия в България, но така и не се разбра какъв е източника защото те нямат такава статистика колко имоти са закупени”, посочи Добромир Ганев. Той добави, че тяхната статистика е колко човека са влезли в България.

„Ако водят някаква статистика нека кажат от къде им е източникът и каква е методологията, по която изчисляват. Това е солидна сума, като най-много са по Южното Черноморие. Там са 86 000. След това е Банско с около 15 000 и Варна с около 14 000. Северното Черноморие отстъпва значително на Южното, около шест пъти и това винаги е било така. То е по-малко познато на туристите още от преди времето на демокрацията. По времето на социализма Слънчев бряг беше по-популярен от Златни пясъци”, уточни още Добромир Ганев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники