Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Тихомир Тошев: Имотите за продажба са почти изчерпани

Тихомир Тошев: Имотите за продажба са почти изчерпаниснимка: bnr.bg

Имаме доста горещо лято на търсене на ипотечните кредити. Може би това лято ще отчетем ръст с около 10 процента спрямо предходното лято на изтеглените ипотечни кредити. Това каза за "Хоризонт" кредитният консултант Тихомир Тошев:

Въпреки, че е традиционен период за почивка, част от хората избраха да съчетаят отпуската с почивката си и с покупката на имот.

Все още търсенето на имоти, особено в четирите най-големи града на страната - София, Варна, Пловдив и Бургас, е значително по-голямо от предлагането, отчитат анализаторите на имотния пазар и кредитните консултанти:

Хората, които имат имоти, се въздържат от продажба, тъй като виждат, че цените на имотите растат и искат да изчакат по-благоприятен момент за продажба. От друга страна търсенето е голямо и то не може да бъде задоволено с наличните имоти. Затова виждаме и активност по отношение на новото строителство, започват да се строят нови сгради. В момента то донякъде балансира пазара и помага да няма много голямо забавяне на сделките, но факт е, че имотите за продажба са почти изчерпани.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.