Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Димов откри пречиствателната станция на Банско

Министър Димов откри пречиствателната станция на Банско

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Банско Георги Икономов днес откриха пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) на Банско. „Днес е денят на водата – един от най-ценните ресурси, с които разполагаме и не трябва да приемаме за даденост. Затова се радвам, че точно днес откриваме пречиствателната станция”, каза министър Димов.

„Това е един изстрадан проект, който днес приключва успешно и ще донесе комфорт на жителите и гостите на града и ще го направи още по-атрактивна дестинация“, допълни Нено Димов.

С откриването на пречиствателната станция завършва проектът „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на Банско с изграждане на ПСОВ“, който започна с финансиране по Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013.

Георги Икономов отбеляза, че проектът е срещнал много трудности в процеса на изпълнение. „Благодаря на MОСВ и на Управляващия орган на ОПОС за подкрепата не само да спасим този важен проект, но и да го доведем до успешен край. Имаме модерна пречиствателна станция, канализация и нов водопровод. Това тепърва ще бъде оценено от хората“, каза кметът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.