Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Данъчно облагане за апарт хотелите се предлага в проект на НФСБ

Данъчно облагане за апарт хотелите се предлага в проект на НФСБснимка: investor.bg

Данъчно облагане за апарт хотелите се предлага в проект на Националния фронт за спасение на България (НФСБ). Проектът предвижда промени в Закона за местните данъци и такси и бе внесен днес, съобщи политическата формация.

Според осемте народни представители, подписали проекта, има неравнопоставеност между собствениците на курортни имоти за настаняване, които се облагат с патентен данък, и собствениците на апартаменти. За вторите не се плаща данък с мотива, че там се настаняват хора безвъзмездно, без наем, се казва в мотивите.

„Имаме уверението, че промените ще бъдат разгледани и подкрепени и от останалите парламентарни групи, и от останалите колеги от нашата парламентарна група. По време на предварителните разговори стана ясно, че всички желаят повече приходи в бюджета и по-справедлива конкуренция в областта на туристическия бизнес“, заяви Борис Ячев.

Според групата очакваният финансов ефект се изразява в допълнителен годишен приход на курортните общини в размер на около 200 млн.лв. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники