Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Апартаментите в Бургас поскъпват с 5%

Апартаментите в Бургас поскъпват с 5%снимка: investor.bg

Жилищата в Бургас са поскъпнали с 5% през първото шестмесечие спрямо същия период на миналата година. Това отчетоха брокери на недвижими имоти по време на бизнес закуската на Imoti.net в града, която се проведе на 18 септември.

„Тази година в централната част на града, районите „Зорница“ и „Изгрев“, цените на имотите са с 5% по-високи, докато в „Меден рудник“ са нараснали с 12% спрямо миналата година. Този скок се дължи на добрата инфраструктура в района.“, обясниха специалистите.

В периода от април до юни продажбите на жилища в морския град са нараснали с 11%. Купувачите са основно българи, а най-търсени са двустайните и тристайните апартаменти. Брокерите отбелязват, че все повече хора от Ямбол и Сливен решават да закупят нов дом в Бургас. Нараства и броят на семействата, които търсят имот в региона, който да използва през летните си отпуски. В Несебър сключените сделки за ваканционни жилища са скочили с 11% на годишна база.

Експертите са категорични, че през последните 5 години имотният пазар в Бургас и региона е стабилен, а броят на сключените сделки през първото полугодие на тази година е идентичен с този от 2017 г. В същото време от община Бургас отчитат 99% ръст на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.