Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Потвърдено: ще строят магистрала Варна – Бургас

Потвърдено: ще строят магистрала Варна – Бургас

От сайта на Агенция “Пътна инфраструктура” се вижда, че първата стъпка е налице - АПИ е обявила преди дни обществена поръчка за изготвянето на разширен идеен проект за бъдещото трасе. Изпълнителят ще трябва да направи и инженерно-геоложки проучвания на магистрала “Черно море”.

Стойността на обществената поръчка е 14,4 млн. лв. и макар да е съвсем в началото, обявяването на търга показва, че се работи за старт на дейностите по новата магистрала, обясниха запознати.

Според документите за търга изпълнителят ще трябва да разработи трасе, което да е оптимално от техническа и икономическа страна. Началото на аутобана ще е на “Хемус” около с. Слънчево, при пресичането на Варненско - Белославското езеро, обход на Варна.

Ще има връзка в близост до село Приселци със съществуващото трасе на магистралата и оттам до “Тракия” с връзка около бургаското село Ветрен.

Магистралата между Варна и Бургас е част от паневропейски коридор №8.

Според Интегрираната транспортна стратегия на правителството (2017-2021 г.) магистралата би струвала 430 млн. лева. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники