Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Адмирал Пламен Манушев: Михаил Горбачов трябва да бъде съден за престъпления към човечеството

Адмирал Пламен Манушев: Михаил Горбачов трябва да бъде съден за престъпления към човечествотоснимка: novinaria.bg

Михаил Горбачов трябва да бъде съден за престъпления към човечеството. Това каза в предаването „Добър ден, София“ на Радио „Фокус“ адмирал Пламен Манушев, народен представител от ПГ на ГЕРБ и член на Комисията по отбрана, по повод 30-та годишнина от аварията в ядрената централа в Чернобил.  По думите му последствията от аварията се виждат и днес.

„Това негово престъпление не може да има давност, защото наистина милиони хора бяха засегнати. Горбачов за пореден път укри истината от целия свят и от собствения си народ, много малко хора бяха евакуирани“, каза адмирал Маншев. По думите му почти всички хора, които са се справяли с аварията, са загинали.

„Един от пожарникарите разказва, че по време на аварията в Чернобил на място са изпратени 250 пожарни. Пожарникарят казва: „Ние гасим, то свети“. Така, че това е огромно престъпление, за което трябва да се сещаме“, допълни Манушев. По думите му човечеството трябва да направи така, че подобни трагедии да не се допускат.

„Ако стане нещо такова, трябва да се действа заедно, за да се предотврати. Хората трябва да са информирани и всички държави, които имат възможност за реагиране в такава ситуация, трябва да вземат превантивни мерки“, коментира още той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники