Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Експертите от ЕК по Мониторинговия механизъм пристигат отново в края на май

Експертите от ЕК по Мониторинговия механизъм пристигат отново в края на майснимка: bgnes.com

Тридневна мисия на експертите от Европейската комисия, които подготвят Мониторинговия доклад за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешните работи, ще се проведе в края на месец май, научи репортер на БГНЕС.

За първи път експертите от Брюксел ще проведат две срещи с членовете на Висшия съдебен съвет. Едната ще е с представителите на съдийската колегия, а другата с членовете на прокурорско-следователската колегия на ВСС.

В периода 30 май – 01 юни 2016 г. експертите ще проведат работни срещи още в правосъдното и вътрешното министерства, Народното събрание, прокуратурата, както и други разследващи органи.

Резултатът от визитата на европейските представители се очаква да бъде отразено в традиционния “устен” доклад на ЕК, който ще бъде обявен през лятото на 2016 г. Следващият редовен доклад по МСП се очаква в началото на 2017 г. Очакванията са до края на мандата на настоящия състав на Европейската комисия, мониторинговият механизъм спрямо България и Румъния в областта на борбата с корупцията и организираната престъпност да отпадне. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.