Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Депутатите отхвърлиха легализирането на марихуаната за лечебни цели

Велизар Енчевснимка: news.bgВелизар Енчев

Депутатите порязаха идеята на незвисимия народен представител Велизар Енчев да се легализира използването на спрейове и масло, съдържащи марихуана, за медицински цели.

България има невероятни лекари, има невероятни специалисти, опонира на идеята патриотът Димитър Байрактаров. Самият той е изчел хиляди страници и изследвания по темата. Нямало категорични медицински проучвания, които да доказват, че марихуаната лекува. Спорно било и че тя облекчава симптоми.

Байрактаров посочи и че в американските щати Аляска и Орегон марихуаната е легализирана. Преди това да стане, приходите от продажбата на коноп възлизали на 40 млн. долара. Към март 2016 г., след легализацията, тези приходи скочили на 3.4 млрд. долара.

Изведнъж хората стават толкова болни, изненада се Байрактаров от ефекта на разрешената марихуана в двата щата и попита дали са толкова некадърни лекарите в Щатите.

Освен това цената на една доза марихуана в САЩ, когато тя е била нелегализирана, е била около 120 долара. Сега една доза легална марихуана била 3 долара. Така патриотът прави извода, че няколко милиона души започнали законно да употребяват марихуана.

Според вносителя на предложенията Велизар Енчев има 100% доказателства, че марихуаната облекчава болките при раковоболни, а има и позитивен ефект и при химиотерапия. Намалява се мускулната скованост, аргументира се Енчев.

В 13 държави от ЕС марихуаната се прилага в медицината.

„Пътят към ада е осеян с добри намерения”, предупреди от своя страна Георги Кючюков от АБВ.

Велизар Енчев обаче не се уплаши и посочи, че ако това е пътят към ада защо да не вървим по него, след като и ФРГ също върви по този път.

След кратка поименна проверка предложението на Енчев бе порязано с три гласа „за”, 70 „против” и 22 „въздържал се”. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.