Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът прие на първо четене закона, с който започва реформата в МВР

Парламентът прие на първо четене закона, с който започва реформата в МВРснимка: dnes.bg

След двучасово обсъждане парламентът прие Закона за МВР на първо четене. Със 116 гласа "за", 30 "против" и 12 "въздържал се" законопроектът бе подкрепен.

По време на обсъждането на промените, против тях се изказаха депутатите от БСП и АБВ, както и Атанас Атанасов от ДСБ. Проектът предвижда намаляване на обезщетението при напускане системата на МВР от 20 на 12 заплати, за постъпилите след приемането на закона служители, и намаляване на размера на платения годишен отпуск от 30 на 25 дни. В него е изрично записано, че обезщетението от 20 заплати се запазва за действащите към момента в МВР държавни служители.

Проектът предвижда още да отпаднат задълженията на МВР да охранява безплатно някои институции и държавни структури. Вместо това тази дейност ще се заплаща на МВР по сключени договори за охрана. Предвидени са и структурни промени като например преобразуването на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в изпълнителна агенция. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.