Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Актуалният дневен ред на ЕС обсъди президентът Росен Плевнелиев с посланиците на държавите членки на ЕС, Швейцария и Норвегия

Актуалният дневен ред на ЕС обсъди президентът Росен Плевнелиев с посланиците на държавите членки на ЕС, Швейцария и Норвегия

Актуалният дневен ред на Европейския съюз обсъди президентът Росен Плевнелиев на работна среща с посланиците на държавите членки на ЕС, Конфедерация Швейцария и Кралство Норвегия, в рамките на Холандското ротационно председателството на Съюза.
 
В период на трансформация предизвикателствата са сериозни, но европейският проект за мир, върховенство на закона и защита на човешките права няма алтернатива, беше подчертано по време на разговора.
 
Държавният глава и европейските дипломати споделиха загриженост от нарастващия евроскептицизъм, като същевременно посочиха, че не е налице конкретен и задълбочен дебат по факторите, които го причиняват. ЕС трябва да бъде силен и обединен във времена на нестабилност и трудности, подчерта президентът Росен Плевнелиев пред дипломатите.
 
Стабилността на страната е ключов фактор за икономическия растеж и привличането на инвестиции, но реформите са неразделна част от този процес, беше подчертано още по време на разговора.
 
Посланиците от ЕС, Швейцария и Норвегия заявиха подкрепа за реформата в съдебната система и изразиха надежда Законът за съдебната власт да бъде приет от Народното събрание в най-кратки срокове. Дипломатите също така апелираха за постигане на напредък в борбата с корупцията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.