Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Засиленият политически диалог и възможностите за развитие на двустранните отношения в акцента на разговорите между министър Митов и министър Юн Бюнг-се

Засиленият политически диалог и възможностите за развитие на двустранните отношения в акцента на разговорите между министър Митов и министър Юн Бюнг-се

„Сътрудничеството с Република Корея в области като инфраструктурата, енергетиката, земеделието, автомобилостроенето и информационните и комуникационни технологии, е фундаментално за нас.  България ще вложи необходимите усилия за катализиране на взаимноизгодните връзки в тези сектори“. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов по време на среща с колегата си от Република Корея Юн Бюнг-се.

Това е първото посещение на южнокорейски външен министър у нас от 1990 г. насам и второ в историята на двустранните отношения. В този контекст министър Митов изказа своето задоволство от активизирането на политическия диалог между страните ни през последните години. „От изключително значение за нас е и развитието на търговско-икономическото сътрудничество с Република Корея, която е наш важен икономически партньор. Усилията ни са насочени към привличане на инвестиции и разширяване на търговията“, заяви българският първи дипломат.

„За нас България е ключов партньор не само в Югоизточна Европа, но и в ЕС“, коментира от своя страна министър Юн Бюнг-се. Той открои три ключови сфери, в които отношенията между България и Република Корея трябва да се развиват: на ниво междуправителствен, политически и парламентарен диалог, на ниво бизнес комуникации и на ниво културен и образователен обмен. По думите му туризмът е областта, в която има най-много неизползван потенциал и двете държави трябва да насочат усилията си за приоритетното й развитие.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.