Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Проф. Божидар Димитров: Руснаците не са славяни, а викинги

Божидар ДимитровБожидар Димитров

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров заяви пред БТВ, че руснаците всъщност не са славяни, а са потомци на викингите. Думата „славяни” пък била измислена от хърватски историци през 17 век. Това е измислена дума, смята историкът.

"Да, това е така. Руснаците не са славяни, те са викинги. Това гласи така наречената нормандска теория за произхода на руснаците. Идват от Швеция надолу. Спират до езеро Ладога, а някои от тях продължата надолу до Киев, където правят Киевска Русия. Дори Хитлер е смятал, че викингите са по-добра раса от арийската. Тогава той е мислел, че руснаците са славяни", каза Димитров.

Той разкри, че е подарил на рокеите от групата "Вълците на Путин" икона на Хан Тервел. "Аз съм радетел и работя за културно-историческия туризъм. А тази група обикаля Балканите, за да се запознава с подобни места - да се поклонят пред гробове на исторически личности, да се запознаят с историята на съответната страна. Подарих им иконата, за да се заподзнаят още по-обстойно с българската история", заяви още професорът.

На въпроса, защо той е решил да подари икона именно на кан Тервел, Божидар Димитров каза, че той е най-голямото постижение в световната ни политика. Западът го е оценил и го е обявил за покровител и спасител на Европа.

Професорът припомни, че тази година се навършват 1300 години от разгрома на първия арабски халифат, в който главна роля има Тервел. Вторият – османската империя, понеже го няма Тервел, е стигнал до Австрия. А третият в момента е разгромяван заедно от Путин и Обама. Димитров също отбеляза, че Тервел е убил повече араби от Пути и Обама взети заедно, нищо че те имат самолети. Заслугата на Тервел за Европа е призната и в целия тогавашен западен свят. На българския управник са посветени около 60 драми. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники