Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов и Ципрас обсъдиха подновяване на проекта "Бургас - Александруполис"

Алексис Ципрас и Бойко Борисовснимка: dnevnik.bgАлексис Ципрас и Бойко Борисов

Възобновяването на проекта за петролопровод между Бургас и Александруполис, свързване с железопътно трасе на тези две пристанища на Черно и Егейско море и проблемът с наводненията в Гърция, причинявани от изпускането на вода от язовирите на българска територия обсъдиха днес в София членове на правителствата на България и Гърция. Това се разбра от кратките изявления на двамата премиери Бойко Борисов и Алексис Ципрас пред медиите.

От изявленията се разбра, че темата за нефтопровода е поставена от гръцка страна заради проекта за енергиен хъб на нейна територия и възможностите двете страни да си помогнат.

Програмата на съвместното заседание включва обяд, след което обсъжданията ще продължат. Борисов е поканил на обяда и лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев като представител на политическото семейство на Ципрас.

Бяха подписани програми за двустранно развитие в туризма, образованието и културата.

Борисов съобщи, че България възнамерява да влезе в чакалнята на еврозоната.

Обсъдени са и съвместни действия за ограничаване на мигрантската вълна.

Ципрас отбеляза помощта, която страната му е получила от България в хода на икономическата криза и кризата с мигрантите. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.