Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Бойко Борисов: От днес авиоремонтният завод „Авионамс” е 100% държавна собственост

Бойко Борисов, Николай Ненчев, Константин ПоповБойко Борисов, Николай Ненчев, Константин Попов

От днес авиоремонтният завод „Авионамс”, който е разположен в село Граф Игнатиево е вече на 100% държавна собственост. Това обяви пред журналисти в базата премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. От думите му стана ясно, че 29 млн. лева са платени за този завод, за да стане отново държавна собственост.

Борисов съобщи, че през 2008 година „Авионамс” без никаква логика е бил приватизиран на 65%, а през 2012 година изцяло приватизиран. Премиерът каза, че всичко това противоречи на естествените правила вертолетите и самолетите на авиобазата да се ремонтират там, където кацат, в собствения им двор, вместо в Полша.

Министър-председателят още веднъж обяви, че от днес заводът е върнат обратно на държавата и ще може да се ремонтират нашите и натовски хеликоптери.

Борисов съобщи още, че Музеят на авиацията в Крумово ще бъде преместен в центъра на Пловдив, което ще спомогне повече хора да се запознават с историята на българската авиация.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники