Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министрите Бъчварова и де Мезиер: трябва да търсим общо решение за справяне с миграционната криза

Румяна Бычварова и Томас де МезьерРумяна Бычварова и Томас де Мезьер

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и германският й колега Томас де Мезиер обсъдиха средата за сигурност на Балканите, миграционната криза, възможната подкрепа за България от страна на ЕС и Германия за охрана на българските граници, и намирането на координиранo общоевропейско решение за справяне с кризата.

По време на работната им среща в Берлин министър Бъчварова представи актуалните мерки, предприети от българските власти по охрана на границата и противодействие на нелегалната миграция, като подчерта, че страната ни влага огромен ресурс  за гранична сигурност, за да управлява ефективно външните за ЕС граници и миграционните процеси. Тя поясни, че в отговор на необходимостта от координиран отговор на миграционния поток по външните граници на ЕС, България е поискала допълнителна подкрепа от агенция Фронтекс.

Вътрешните министри на България и Германия обсъдиха и създаващия се към МВР център за противодействие на нелегалната миграция и каналджийството. В тази връзка, в рамките на визитата си в Германия, българският вътрешен министър предстои да се запознае с работата на Стратегическия и аналитичен център за противодействие на нелегалната миграция към Федералната полиция на Германия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.