Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Митов за Ердоган: Държавните граници са окончателни и всички в региона са се ангажирали да ги спазват

Даниел МитовДаниел Митов

Никой отговорен политик не трябва да поставя под съмнение съвременните граници между държавите в региона, заяви министърът на външните работи Даниел Митов в профила си във Фейсбук. Повод са политическите критики за липса на официална българска реакция на думи на турския президент Реджеп Ердоган, възприети като претенции към региони, населявани от негови сънародници.

Министър Митов информира, че се е запознал с точния превод на казаното от Ердоган при откриването на учебната година в град Ризе. Той не споменава град Варна, както се твърди, нито пък говори за референдуми, пише министърът.

Ердоган прави ясно разграничение между държавните граници в региона, които той казва, че уважава, и т.нар. "граници на неговото сърце", отбелязва външният ни министър, като добавя, че не би могъл да коментира границите на сърцето на г-н Ердоган. Това, което би могло да ни тревожи обаче, е очевидното несъвпадение на границите на Република Турция с границите на сърцето на нейния президент. По този повод Даниел Митов заявява, че държавните граници са окончателни и всички в региона са се ангажирали да ги спазват чрез международни договори. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.