Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Плевнелиев поздрави Тръмп, Борисов го честити на министрите си

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев изпрати поздравителен адрес до Доналд Тръмп по случай избирането му за четиридесет и петия държавен глава на Съединените американски щати, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Убеден съм, че единствено с общи усилия бихме могли активно и успешно да противодействаме на съвременните предизвикателства и заплахи и да се стремим към постигането на по-безопасен и по-обединен свят. България и САЩ споделят общи виждания и близки оценки по най-важните световни събития, което намира израз в тясното ни взаимодействие като стратегически партньори", пише Росен Плевнелиев до Доналд Тръмп.

„Надявам се динамиката на нашето сътрудничество да намери съответстващ израз и в разширяване на възможностите за преки контакти между гражданите на двете страни, в това число и в постигане на напредък в диалога за премахване на визовите ограничения за българските граждани при пътуванията им в САЩ", пише президентът Росен Плевнелиев.

"Българо-американските отношения се развиват динамично в рамките на стратегическо партньорство и никога не са били толкова близки, приятелски и резултатни, както в настоящия момент. Важен импулс за тяхното по-нататъшно задълбочаване бе създаването на българо-американските работни групи в ключовите области сигурност и отбрана, енергийна сигурност, борба с тероризма, върховенство на закона и образование и връзки между народите на двете страни", пише още българският президент.

Държавният глава посочва, че приоритет за България остава сътрудничеството с цел увеличаване обема на двустранната търговия и взаимните инвестиции, които имат не само икономическо измерение, но и нарастваща геополитическа тежест. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники