Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов: В първия работен ден на парламента, ще депозирам оставката

Бойко Борисовснимка: btvnovinite.bgБойко Борисов

В първия работен ден на парламента ще депозираме оставката на това правителство. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

„Вече има нова политическа ситуация в България. При новата ситуация става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство“, каза Борисов.

„Може да кажат, че тласкаме страната към политическа криза Но вече има твърдо ново мнозинство – БСП, ДСБ, ДПС. Те могат да си направят мнозинство и да управляват тези 2 години”, каза Борисов.

„Ще направим добър анализ вътре в партията, ще направим анализ на кметовете в страната и ще им потърся много сериозна отговорност. Ние не можем за трети път да правим компромиси”, заяви Борисов. Той напомни за трудната коалиция с РБ. Две години управлявахме трудно. Сега оставяме новото мнозинство да управляват. Смятам, че свикването на ВНС е задължително, обяви премиерът.

Категорична е победата на Радев, категорично е участието на ДПС в този вот, категорично е желанието на БСП да управляват, каза Борисов и продължи: Загубата на ГЕРБ е категорична.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники