Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Обстоятелствата ще ни принудят да потърсим разбирателство с Русия, смята Румен Радев

Румен Радевснимка: bnr.bgРумен Радев

България е лоялен пълноправен член на Европейския съюз и НАТО. Това обаче не означава, че не трябва да търсим по-голямо доверие и повишаване на диалога с Русия, намаляване на напрежението с Русия. Мисля, че обстоятелствата ще ни принудят да потърсим разбирателството, обяви днес новоизбраният президент Румен Радев в интервю за БНР.

Той изтъкна, че растящите заплахи в геополитически план - от тероризъм и ислямски фундаментализъм, могат да бъдат решени само при взаимодействие с Русия.

Румен Радев беше категоричен, че като държавен глава няма да дели българските граждани на леви и десни и не приема определенията, които са му били давани от някои медии, че е кандидат на Москва.

Защото определени кръгове в България се опитаха в хода на тази предизборна кампания някак да окупират, да патентоват евроатлантическите ценности и членството на България в Европейския съюз и НАТО - единствено за тях. Всички други не са за тази политика. Така звучеше, което е крайно некоректно и аз мисля, че тези, които насадиха някакви настроения срещу мен, трябва да се базират на моите открити публични тези по време на предизборната кампания, а не да се създават някакви манипулации. Същите кръгове, които провалиха кандидатурата на госпожа Бокова за ООН, явно дирижират цялата тази кампания.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники