Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕК: Отговорността за управлението на приемните центрове с мигранти е на правителството на България

Маргаритис СхинасМаргаритис Схинас

Отговорността за управлението на приемните центрове с мигранти е на правителството на България, каза по повод напрежението в Харманли говорителят на ЕК Маргаритис Схинас:

Знаем за инцидентите в центъра в Харманли. Доколкото разбираме, ситуацията вече е под контрол. Ние предоставяме редица ресурси в помощ на България, но, разбира се, отговорността за управлението на тези приемни центрове е основно на националните власти - каза Схинас.

Европейската комисия все още работи за успешното изпълнение на миграционната сделка с Турция. По повод новата заплаха на турския презиoент Ердоган, че може да залее Европа с мигранти, говорителят на Еврокомисията Маргаритис Схинас заяви:

Работим за успеха на споразумението между ЕС и Турция, който да не позволи това да се случва. Няма да спекулирам за нищо друго. В по-общ план мога да ви кажа, че сега имаме оперативно действаща Европейска агенция за гранична и брегова охрана. Това не беше факт предишния път, когато вратите за миграционния поток бяха отворени.

Маргаритис Схинас допълни, че ЕК работи с турските власти за компромис по оставащите 7 критерия за отпадане на визите. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники