Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Тошева: Украинските бежанци в момента у нас са 81 486 души

Тошева: Украинските бежанци в момента у нас са 81 486 душиснимка: bgnes.bg

"Украинските бежанци в момента у нас са 81 486 души. Те са поискали временна закрила. От тях 45 000 са деца. С личния си номер на чужденец след регистрация всеки бежанец може да изпълнява своите права". Това заяви председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

По думите й молбите за международна закрила от страна на бежанци от Близкия изток са 8327, от тях 1423 са от непридружени непълнолетни деца. "Усилията са насочени към мотивиране и свързване на украинците с работодатели. Работи се по механизъм за дневна грижа, заради липсата на места в детските градини", посочи тя пред Nova News.

Според нея трудовите договори на украинци у нас са над 5800. "Те са IT специалисти, заети в сферата на услугите, в шивашката промишленост. Правителството прави опити да включи медицинските кадри под формата на здравни медиатори към лечебни центрове", обясни Тошева. И допълни, че в разпределителните центрове по морето напрежение в момента няма.

"Продължават да излизат от хотелите украински бежанци. До 31 август завършва втората фаза на програмата", коментира Тошева. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.