Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ООН не одобрява призивите за масово екстрадиране на чужденци от България

ООН не одобрява призивите за масово екстрадиране на чужденци от Българияснимка: bnr.bg

След събитията в Харманли миналата седмица комисариатът на ООН за бежанците изрази неодобрение към призивите за масово експулсиране на чужденци от България.

В съобщение на сайта на комисариата (ВКБООН) се изказват “опасения относно призивите за експулсиране на бежанци, на основание националната сигурност, след протест в най-големия и най-пренаселен център за прием" в България.

Международната институция призова българското правителство да подобри условията за живот в приемния център Харманли и да започне конструктивен диалог с настанените там бежанци, се казва в съобщението, цитирано от агенция “Фокус“.

Структурата към ООН уверява, че е готова да работи с бежанците и местните власти за намаляване на напрежението и подобряване на условията в центъра.

“Докато ВКБООН принципно не възразява срещу връщането на хора, които не са получили международна защита, подобно връщания трябва да стават само, ако всички процедурни гаранции са изцяло спазени, включително достъпът до честна и ефикасна процедура и ефективен съдебен контрол", коментира Уилям Спиндлер, говорител на комисариата. / mediapool.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники