Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българските съдии събират пари за арестуваните си турски колеги

Българските съдии събират пари за арестуваните си турски колегиснимка: dnevnik.bg

Съюзът на съдиите в България (ССБ) откри банкова сметка за събиране на финансови дарения, които ще бъдат използвани за осигуряване на адвокатска защита на задържаните след опита за преврат турски магистрати. Парите ще бъдат превеждани директно в откритата в Германия сметка на Европейските магистрати за демокрация и свободи.

Част от средствата ще се разпределят и между семействата на турските магистрати, тъй като много от тях продължават да са следени изкъсо от властите в южната ни съседка.

След опита за преврат в Турция през юли почти 3000 съдии и прокурори първоначално бяха отстранени от работа, а след това срещу тях започнаха наказателни производства, припомнят от Съюза на съдиите. Много от тях бяха задържани и към настоящия момент продължават да се намират в арестите. По силата на законодателството, прието в рамките на обявеното извънредно положение, беше конфискувано и цялото имущество на заподозрените като участници в опита за преврат турски магистрати.

"Призоваваме всички български магистрати, колеги с други юридически професии, както и българските граждани да дадат своя принос към подпомагането на намиращите се в нужда турски съдии и прокурори", пише още в съобщението от Съюза на съдиите.

Средствата могат да бъдат дарени на следната сметка:

Съюз на съдиите в България

УниКредит Булбанк

IBAN: BG25UNCR70001522787294

BIC: UNCRBGSF

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.