Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Даниел Митов за санкциите срещу Русия: Продължаваме да следим и да настояваме за изпълнение на Минските споразумения в пълния им мащаб

Даниел Митов за санкциите срещу Русия: Продължаваме да следим и да настояваме за изпълнение на Минските споразумения в пълния им мащаб

Българската позиция остава непроменена. Това заяви пред журналисти в Брюксел министърът на външните работи в оставка Даниел Митов във връзка с проведената дискусия за санкциите срещу Русия, предаде репортер на Агенция "Фокус".

„Основните заключения до момента са, че Алиансът е направил каквото трябва, проявил е твърдост, както и е запазил единството си по отношение на защитата на международното право“, заяви Митов. „Продължаваме, разбира се да следим и да настояваме за изпълнение на Минските споразумения в пълния им мащаб. Санкциите срещу Русия са свързани именно с това – с пълното изпълнение на Минските споразумения“, заяви Митов. По думите му докато няма постигнато изпълнение по тези споразумения, санкциите остават и продължават да са валидни.

„Няма отстъпления по никакъв начин от общата позиция на НАТО, както и българската, че Крим е незаконно анексиран и принадлежи на Украйна. Това ще продължи да бъде позиция и на НАТО за в бъдеще“, подчерта Митов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники