Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посланикът на Русия благодари на Борисов за „значителните крачки напред“ в отношенията

Бойко Борисов, Анатолий Макаров и Томислав ДончевБойко Борисов, Анатолий Макаров и Томислав Дончев

Новият посланик на Руската федерация в България Анатолий Макаров се срещна с министър-председателя Бойко Борисов, съобщи посолството на Русия. Дипломатът е изразил съболезнования във вразка с инцидента в Хитрино, при който загинаха 7 души.

"Ръководителят на руската дипломатическа мисия в София акцентира на това, че в последните месеци преди оставката на правителството бяха направени „сериозни крачки напред“ в руско-българските отношения: постигната бе договореност за изплащане на дълга за АЕЦ „Белене“, посочен бе взаимният интерес от реализацията на газовия хъб „Балкан“, намерено бе приемливо и за двете страни решение за ремонта на двигателите на самолетите Миг-29“, се казва в съобщението на посолството.

Макаров е казал, че „тази положителна динамика трябва да се запази и това е невъзможно без приемственост в политическата линия на самата България“. Посланикът е изразил надежда, че конструктивният диалог ще бъде продължен и от следващото правителство.

"Бойко Борисов засегна въпроса за хъба „Балкан“ и отбеляза, че гаранция за успеха на реализацията му ще бъде съответното решение на Европейската комисия – в това той бе подкрепен от посланика на Русия“, пише още посолството.

Според съобщението, Макаров и Борисов са обсъдили въпроса за лицензирането на произвоството на леко стрелково оръжие в България. / Клуб Z

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.