Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българско оръжие - използвано в Сирия

Българско оръжие - използвано в Сирия

Ислямистите от фронта „Ал Нусра“ в Сирия използват българско оръжие. Репортерът Диляна Гайтанджиева влезе в склад за боеприпаси на групировката в Алепо, определяна от ООН като терористична заради връзки с "Ал Кайда".

Въпреки забраната за износ на оръжие заради войната в Сирия, 2 милиона снаряда и 4 хиляди ракети ГРАД от България са попаднали в ръцете на джихадистите в Алепо.

В изоставена къща пък родните ни репортери откриха един от тайните складове за оръжие на джихадистите. Всички оръжия, които се съхраняват в склада, са с произход България.

Джихадистите в Алепо използват предимно българско оръжие, произведено във ВМЗ-Сопот. В девет склада за боеприпаси само в Стария град на Алепо бунтовниците от фронта „Ал Нусра” са складирали 2 млн. снаряди за тежка картечница и 4 хил. ракети ГРАД, с

Износител на боеприпасите е частната оръжейна фирмата „Аркус“ – АД в Лясковец, а на етикетите върху сандъците с оръжия има български имена. Тези боеприпаси са подготвени за износ от България през месец юли миналата година.

Поредна пратка е тръгнала от България през октомври 2015 г. Имената, които са посочени, са същите – Иванов, Димитрова, а фирмата износител е „Аркус“ АД в Лясковец.

Според военни експерти оръжието, което ислямистите са изоставили след изтеглянето си, е било достатъчно за продължаване на сраженията с още две години. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови