Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бъчварова: Сигурността на границата ни ще бъде още по-висока

Румяна Бычвароваснимка: monitor.bgРумяна Бычварова

Във връзка със сигурността по време на предстоящите празници, вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни в „Здравей, България”, че службите работят активно.

„Оценяваме риска за България, но няма информация за конкретна заплаха за страната ни. Запознати сме с всички опасности и преценяваме конкретно каква степен на заплаха и каква на готовност да определим. Повишили сме степента на готовност за реагиране, въпреки че няма повишена степен на заплаха”, обясни Румяна Бъчварова.

„Със споразумението със САЩ можем да проверяваме много точно каква е потенциалната заплаха сред всеки един, който минава българската граница. Това е голямо постижение, което много скоро ще заработи. Няма друга европейска държава, която да разполага с тази възможност. С тази система се повишава нивото на сигурност”, уточни вътрешният министър.

Бъчварова увери, че много скоро сигурността на границата ни ще бъде още по-висока.

„Доволна съм, че българският парламент успя да приеме Закона за тероризма. С него ние разполагаме с мерки, които ни дават повече възможности да работим по превенцията, по предварителната работа преди евентуално извършване на терористичен акт”, заяви още тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники