Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Димо Гяуров: Бежанците са най-много 18%, останалите мигранти нямат място в Европа

Димо Гяуров снимка: btvnovinite.bgДимо Гяуров

Действителните бежанците са не повече от 16-18%, всички останали нямат място в Европа и де юре, и де факто. Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген.-майор Димо Гяуров в студиото на „Тази сутрин”.

„Още преди 2-3 години беше ясно, че тези хора нямат намерение да се съобразяват. Либерална Европа трябваше да осъзнае, че тези хора нямат намерение да се съобразяват”, посочи той.

Според него в момента са нужни превенция, разбиране на другия, но и „капсулиране на границите на Европа”. „Европа вече е радикализирана, вече има тежки настроения срещу тези хора и те са резултат тъкмо от невземането на мерки (…) колкото по-бързо реагираме, толкова по-добре ще се предпазим от етнически сблъсъци”, посочи Гяуров.

Според него именно в тази посока са и новите значително по-сурови мерки срещу нелегалните имигранти, които Германия ще въведе. „Защо трябва да се пусне кръв, за да осъзнаем опасността? (…) Германското общество осъзнава, че няма да му се размине. Дано и българското общество да го осъзнае без да трябва да се случи нещо такова”, заяви бившият шеф на разузнаването.

В тази връзка той даде категоричната си оценка за случващото се у нас: „Нито професионалното, нито политическото ръководство на МВР и службите се справя. Границите текат, край Лъвов мост и Халите има хора с неясна самоличност”.

Каква трябва да бъде първата стъпка? „Обществен натиск върху политиците. Светът не е измислил кой знае колко много варианти, да изберем този, който ще се справи”.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники