Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Арабист: У нас обучават терористи, даваме им оръжие

Мажд АлгафариМажд Алгафари

„България е база, в която се обучават бойци на „Ислямска държава”, коментира в „Здравей, България” по NOVA арабистът Мажд Алгафари.

Той посочи, че задържаният в Австрия българин може да е ромската махала в Пазарджик. Според Алгафари при условие, че изнасяме оръжие за „Ислямска държава”, няма как с терористичната организация да не са замесени български граждани.

„За тероризма има почва там, където няма ред и контрол. В малките махали контрол няма”, смята Алгафари. „Един полицай отговоря за огромен регион. Той не може да следи какво става”.

Според арабиста българските власти със сигурност имат информация за задържания в Австрия.

„ИДИЛ ползва европейски граждани за техните клетки в Европа. Разбира се тези, които са тук в България минават едно обучение в Сирия или в Ирак, в Близкия изток, след това се връщат”, посочи Алгафари.

По неговите думи те влизат в Турция нелегално, връщат се по същия начин и дори не се знае, че са били в Сирия.

„Граничен полицай  ми е разказвал как със стълба за 3-4 минути прескачат оградата”, добавя Алгафари. „Не могат да ги хванат. Мигрантите  стигат до Бургас и оттам се качват в автомобили. Извозват ги”.

Той посочи, че между 100 и 200 души нелегално влизат на ден през зимата. Лятото са между 200 и 500.

„В разговор се разбира веднага”, дали един имигрант е от Сирия или от друго място, посочи Алгафари. Той подчерта, че от МВР обаче не плащат или плащат обидно малки хонорари на преводачите. „От 150 лв . одобряват 16,66 лв. И парите не са изплатени”.

„Бедна ви е фантазията как се работи в момента. Полицаите не знаят английски”, поясни Алгафари.

„Един джип струва 70-80 000 лева. С тези пари можеха да се купят АТВ -та. Джипът през гората няма как мине”, добави арабистът.

Той посочи, че имигрантите  плащат на трафикантите с робски труд, пренасяйки наркотици и с органи.  „Този бизнес трябва да се спре”, категоричен е Мажд Алгафари.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.