Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е готова за Шенген, заяви председателят на Европарламента след срещата си с Радев

Румен Радев и Антонио ТаяниРумен Радев и Антонио Таяни

Председателят на Европейския парламент (ЕП) Антонио Таяни обяви, че България отговаря на всички изисквания за присъединяване към Шенгенското пространство. Това стана по време на срещата му с президента Румен Радев, който е в Брюксел на първото си работно посещение като държавен глава, съобщиха от прессекретариата му.

"Това решение обаче трябва да бъде взето с консенсус и от държавите-членки", добави председателят на ЕП.

По думите му миграцията е предизвикателство за целия Европейски съюз, а не само за отделните национални държави. Таяни изрази пълната подкрепа на Европейския парламент за предприетите от България мерки за справяне с миграционния натиск и предоставянето на закрила на бежанците.

От своя страна Радев изрази увереност, че в партньорство с европейските институции въпросът за общата европейска сигурност ще намери своето успешно и трайно решение.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.