Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

НАТО засилва влиянието си в Черно море

Маневры НАТО "Морской бриз" в Болгарии Маневры НАТО "Морской бриз" в Болгарии

Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) обяви, че засилва присъствието си в Черно море за провеждане на учения и събиране на информация, предава кореспондент в Брюксел на агенция ТАСС, позовавайки се на изказване на генералния секретар на НАТО - Йенс Столтенберг.

Според изказването му след заседанието на Съвета на НАТО на ниво министри на отбраната, засилването на присъствието на Алианса „ще бъде извършено в пълно съответствие с международните задължения на НАТО, включително Конвенцията от Монтрьо“.

„НАТО засилва наземния и морски компонент от своето присъствие в Черно море с цел провеждане на учения и събиране на информация“, обясни Столтенберг.

Генералният секретар също напомни, че редица страни-членки на НАТО „представляват черноморски държави, в частност Румъния, България, Турция; НАТО също ще работи със страни-партньори, включително Украйна и Грузия“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники