Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Галъп": Българите "за" забрана граждани на мюсюлмански страни да влизат у нас

"Галъп": Българите "за" забрана граждани на мюсюлмански страни да влизат у нас

Мнозинство от 73% от пълнолетните българи одобрява да са забрани на граждани на някои мюсюлмански страни да влизат у нас – по подобие на политиката на Тръмп. 1,7 милиона българи вече съобразяват бъдещето си с опасенията от тероризъм. В последните четири години тревогата и нетърпимостта към мигрантите са нараснали осезаемо.

Това са част от данните от последното национално представително проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено сред 822 пълнолетни българи, чрез пряко интервю, между 3 и 10-и февруари.

Мнозинство от 73% от българитеодобрява да се забрани влизането на граждани от различнимюсюлмански държави в България. 14% са „против“, а останалите се колебаят. С това българите на практика одобряват идеята на президента на САЩ Доналд Тръмп.

68% пък споделят мнението, че трябва да се спрат всякакви социални и здравни помощи за ромите. 19% са против такава идея, а останалите се затрудняват да отговорят. Очевидно, обществото не би имало много против и радикална социална и здравна реформа в духа на Тръмп.

30% казват, че опасността от терористични атаки влияе на плановете им за бъдещето. 53% отричат да усещат такова влияние, а останалите се затрудняват да отговорят. Това означава, че около 1,7 млн пълнолетни българи смятат, че непосредственото или по-далечното им бъдеще се влияе от терористичната опасност.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники