Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Румен Радев призова за повече прагматизъм в регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа

Президентът Румен Радев призова за повече прагматизъм в регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа

Общите предизвикателства и перспективите за развитие на регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, обсъди президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с посланици на държави от Балканите.

Гарантирането на общата сигурност, постигането на висок икономически ръст и усъвършенстването на транспортната, енергийна и комуникационна инфраструктурата, която свърза Балканите, изисква съвместни усилия и планиране, подчерта на срещата президентът Радев. Държавният глава призова за повече прагматизъм в работата на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа и при съгласуването на конкретни проекти, които се реализират със средства от европейските фондове.

Процесът на разширяване да бъде поставен отново във фокуса на политиките на ЕС, а държавите, кандидатстващи за членство, да получат подкрепа за постигането на напредък в своята европейска интеграция, посочиха по време на срещата дипломатическите представители. Те призоваха този въпрос да бъде и сред водещите приоритети на Българското председателство на Европейския съвет през първата половина на 2018 г.

В срещата участваха посланиците на Република Албания, Босна и Херцеговина, Република Косово, Република Македония, Република Сърбия, Република Турция и Черна Гора.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.