Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЦЕРН прави мониторинг на състоянието на българската ядрена физика

Николай Денков Николай Денков

Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) ще направи мониторинг на състоянието на българската физика на ядрото и на елементарните частици. Ще бъде оценявано и участието на български учени и научни организации в изследванията на организацията.

Международна комисия от 22 учени е в страната ни, за да се запознаe с постиженията на научните институти и висшите училища в тази сфера, както и с националните и международни проекти, които се изпълняват. Очаква се в рамките на месец след посещението си комисията да е готова с оценката си. Докладът ще бъде представен на Министерството на образованието и науката (МОН) и на Съвета на ЦЕРН.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.