Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Иракският посланик в България разговаря със Светейшия патриарх Неофит

Иракският посланик в България разговаря със Светейшия патриарх Неофит

„У нас християни и мюсюлмани живеем в мир и разбирателство. Заедно посрещаме празниците на страната, заедно сме при официални събития, заедно сме в радост и изпитания. Джамията е на метри от тук, главният мюфтия на България нееднократно ме е посещавал и сме разговаряли. Никой не си и помисля да унищожава чужд храм и да посяга на живота и вярата на другия”, това сподели Негово Светейшество Българският патриарх Неофит по време на разговора си с Негово Превъзходителство Кахтан Таха Халаф Ал-Джанаби, посланик на Република Ирак в страната ни.

Посланикът на Ирак посети днес предстоятеля на Българската православна църква патриарх Неофит, за да го запознае с тежката ситуация в Ирак, и за да отправи послание към християните в България, че тероризмът е общ враг за всички независимо от етнос и вяра; че наличието на тероризъм в една държава не я прави терористична, а жертва на тероризма заедно с другите държави; че атентати като тези в Брюксел, Париж, Санкт Петербург и т.н. в Ирак са ежедневие, отнемат десетки невинни човешки жертви и няма иракско семейство, което да не е пострадало от тероризма и загубило свой близък.

„Наш общ стремеж е да живеем в мир и съгласие, и дано Бог ни помага в това наше желание и надежди! – каза патриарх Неофит и пожела на своя гост „при всяка наша среща да сме по-близо с една стъпка до така желания мир в Република Ирак и Близкия Изток!”

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.