Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българският патриарх Неофит прие Руския посланик у нас Елеонора Митрофанова

Българският патриарх Неофит прие Руския посланик у нас Елеонора Митрофанова

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес на официална среща Нейно Превъзходителство посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова. 

Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в него участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод и Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. 

В началото на срещата Нейно Превъзходителство предаде братския поздрав на Руския патриарх Кирил към Светейшия Български патриарх, който му пожелава здраве и духовни сили в архипастирското служение, както и радостно посрещане на празника Рождество Христово и новата година. Посланик Митрофанова обърна внимание и на традиционно добрите отношения между Българската и Руската православни църкви, както и на историческите връзки, които свързват не само двете Поместни църкви, но и двете държави.

По време на срещата бяха поставени редица въпроси свързани с отбелязването на големи годишнини, като 120-годишнината от освещаването на храм-паметника "Рождество Христово" на Шипка, която ще бъде отбелязана през идната година.

Възможностите за развитието на поклонническия туризъм също бяха обсъдени на срещата. Посланикът на Русия у нас сподели на Светейшия патриарх, че от самото си встъпване на служба в страната ни е посетила редица храмове и манастири, сред които и ставропигиалните Троянски, Рилски и Бачковски, и изрази своето възхищение от красотата не само на древните обители, но и на страната ни. 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.