Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нинова изненадана от думите на Путин за 24 май: Това сигурно е някакъв сигнал към нас

Корнелия НиноваКорнелия Нинова

Не знам защо го прави това Путин, но е изненадващо. През 2015 година беше казал "Много сме близки с българския народ, ние им дадохме свобода, те ни дадоха азбука". Това заяви в "Здравей, България" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Изказването му е изненадващо и неприемливо. България е носителят на това богатство и ние трябва да го защитим. Сигурно това е някакъв сигнал към нас и трябва да го разчетем. Важното е да заявим, че не приемаме такова отношение и трябва да защитим историята си. Позицията на министър-председателя и МВнР са достатъчни”, на мнение е Корнелия Нинова. Тя подчерта, че национален интерес се защитава по този начин.

"Ако продължаваме да спорим за история, където историците отдавна са се произнесли, кой откъде е тръгнал, за да донесе азбуката, това не е европейски подход.

Европейският подход е да кажем, че благодарение на светите братя Кирил и Методий, на азбуката, на тази писменост, която те са създали, над 300 милиона пишат, четат и в края на краищата oбoгaтявaт eвpoпeйcĸaтa ĸyлтypa."

Така премиерът Бойко Борисов отговори на Владимир Путин за изявлението на президента на Русия, че славянската писменост е дошла от македонската земя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники