Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Волен Сидеров, В Русия има напредък, навремето учиха, че Ленин е измислил азбуката, сега вече тя идва от македонските земи

Волен Сидеровснимка: dnevnik.bgВолен Сидеров

Иронично можем да кажем, че има напредък. Навремето учиха, че Ленин е измислил азбуката, сега вече идва от македонските земи. Това каза съпредседателят на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров пред журналисти в Народното събрание, във връзка с изказването на руския президент Владимир Путин, че кирилицата е дошла в Русия от македонските земи, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Според него трябва да има и дипломатически отговор по казуса. „Македонските, тракийските и добруджанските земи са били част от България“, обясни Сидеров и подчерта, че българите трябва да защитават това. „На това изказване трябва да се реагира. То е некоректно. То не посочва правилно исторически факти“, каза Сидеров и посочи, че на държавническо ниво, и на ниво парламентарни групи се е реагирало.

По думите му трябва да се реагира във всички посоки, а не само по отношение на Русия. „Трябва да се реагира в посока Турция, откъдето имаше претенции и некоректни исторически очертания. Трябва да се реагира по отношение на посока Европарламента. Имаше евродепутати преди години, които защитаваха, че в България има македонско малцинство. Трябва да се реагира по отношение на справочника на ЦРУ и държавния департамент, където продължават да пишат, че в България има македонски малцинства“, коментира Сидеров.

Според него изкривяванията на българската история трябва да получат реакция. Сидеров посочи, че трябва да има стратегия във Външно министерство и в правителството, с която българската история да се представя точно и коректно.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники