Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Полицейските синдикати свикват национален протест на 5 юли

Полицейските синдикати свикват национален протест на 5 юлиснимка: dnevnik.bg

Полицейските синдикат в страната официално обявиха намерението си за национален протест в началото на юли в столицата. От най-голямата организация - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), съобщиха, че протестът е планиран за 5 юли пред катедралния храм "Александър Невски".

В началото на месеца синдикатите поискаха 15-процентово увеличение на полицейските възнагражения. От думите на вътрешния министър Валентин Радев обаче стана известно, че няма как да се случи в настоящия момент, защото няма аргументи за това. По късно, обсъждайки проблемите на служителите в системата, премиерът Бойко Борисов увери, че правителството ще осигури средства за униформи, които полицаите не са получавали от 4-5 години, както и за гориво.

Сега от СФСМВР заявяват, че това не е достатъчно, и настояват да бъдат изпълнени трите им искания - увеличаване на заплатите, спешни промени в Закона за МВР и подготвяне на проект за изцяло нов закон.

"Очакваме законодателната и изпълнителната власт да предприемат действия за промяна на унизителните условия, в които служителите на МВР са поставени при изпълнение на задълженията си по опазване на сигурността и безопасността на гражданите на Република България", се казва в декларация до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, подписана от седем синдикални организации. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники