Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кабинетът отпусна 308 хил. лв. за стипендии на даровити деца

Кабинетът отпусна 308 хил. лв. за стипендии на даровити децаснимка: dnevnik.bg

Правителството отпусна нови 308 880 лв. за изплащане на стипендии на ученици с постижения в областта на науката и на спорта. Средствата са предвидени по централния бюджет за финансови стимули по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

По бюджета на Министерството на образованието и науката и към общини се трансферират общо 62 235 лева за стипендии на ученици, постигнали високи резултати в областта на науката. За високите си спортни постижения възпитаници на общински и държавни спортни училища ще бъдат стимулирани със стипендии в общ размер на 246 645 лева.

Стимулите са за деца, класирани на първо, второ или трето място на конкурс, олимпиада или състезание на национално или международно равнище, а в областта на спорта – на първо, второ и трето място на олимпийски игри, световно, европейско или балканско първенство, или ако са шампиони от финали на държавно индивидуално първенство. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.